Cum îți înveți copilul să se îmbrace singur, prin joc

4920 0

Îți poți învăța copilul să se îmbrace singur și prin joc, nu doar cicălindu-l și corectându-l. În plus, prin aceasta metodă puteți recapitula și părțile corpului. Iată cum!

Caută o bucată mare de carton care este tot atât de lungă și de lată cât copilul. Spune-i năzdrăvanului să se întindă pe carton.

Trasează conturul corpului copilului cu brațele și picioarele ușor depărtate de corp. Folosește o carioca pentru a adăuga, cu ajutorul copilului, nasul, urechile, gura zâmbitoare și părul.

Recapitulați părțile corpului.

Asortați împreuna o ținută completă, familiară micuțului. Aceasta să fie compusă din panatolni scurți, tricou, sandale, șosete.

Spune-i să așeze hăinuțele la locul potrivit pe conturul trasat pe carton: să întindă tricoul la locul lui, sub el să pună frumos pantalonașii etc.

Dacă se descurcă, poți adăuga mai multe straturi de haine, de pildă un maiou și peste el o bluziță. Asigură-te că le așază în ordinea potrivită.

Dacă întinde și așază toate hainele corect, promite-i că mâine îl vei lăsa să s eîmbrace singur. A doua zi lasă-l să se îmbrace singur, oferindu-i ajutor atunci când are nevoie.

Adaptare după „Ghid practic pentru creșterea copilului până la 5 ani”, de June R. Oberlander, realizată de Adina Gruia, Foto: 123RF

 

 

In this article