Cum opresti nou nascutul sa mai regurgiteze

1742 0

Regurgitarea poate fi cauzată de prea mult lăptic

Daca bebelusul incepe sa regurgiteze dupa fiecare masa, s-ar putea sa fie o problema cu modul in care este copilul hranit. E posibil sa inghita prea mult aer cand bea laptele sau sa nu ragaie suficient intre mese.

„Multi sugari (copii cu varsta sub un an) varsa si pentru ca mananca prea mult (fie pentru ca sunt mancaciosi fie pentru ca parintii insista). In acest caz, trebuie scazuta cantitatea de lapte per masa (in general se intampla la varsta mica), eventual cu cresterea numarului acestora pe zi, daca cel mic pare ca vrea sa manance mai mult. Exemplu: 7 – 8 x 100 ml/ zi, in loc de 6 x 130 ml/ zi”, este sfatul pe care il ofera proaspetelor mamici medicul pediatru Alexis Cochino.

Sfaturi importante
Alte masuri utile sunt ridicarea unui capat al patutului, eliminarea eficienta a aerului dupa masa, pozitia corecta a biberonului (perpendicular pe fata copilului, cu tetina plina cu lapte), dar si eliminarea alimentelor iritante din dieta mamei care alapteaza (prajeli, tocaturi, condimente iuti, cafea, cacao/ ciocolata).

 

In this article

Join the Conversation