Cum organizezi vacanta copilului?

364 0

Parintii bucurosi ca au scapat de grija zilnica de a pregati si de a duce copilul la scoala nu pot sa intre in vacanta, chiar daca anul scolar a luat sfarsit. „Poate mai mult decat in perioada anului scolar, in vacanta scolara, parintele trebuie sa fie un educator al copilului”, puncteaza psihologul Florinda Golu.

In ziarul „Cotidianul” sunt prezentate 7 modalitati in care poate fi umpluta in mod util vara scolarilor aflati in primii ani de scoala.

1. Mai bine la tara decat la tv. In loc sa-si „uite” copiii in fata televizorului sau in fata blocului, nesupravegheati, „parintii i-ar duce mai bine la bunici, la unchi, undeva la tara, la aer curat, sau chiar in alt oras.Vor fi experiente de neuitat”, recomanda psihologul Florinda Golu, asistent universitar la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a Universitatii din Bucuresti.

2. Poze cu animale. Invatatorii, dar si parintii ar trebui sa dea atentie „lectiilor practice” in care teorii de la scoala pot fi legate de situatii cotidiene. „Copiii ar putea sa adune plante la biologie, sa faca poze animalelor ori sa aplice cunostintele matematice calculand preturile cumparaturilor de la supermarket”, arata specialista in parenting Mihaela Zaharia, de la firma de training si consultanta MindMaster.

3. Matematica bilunara. Lipsa activitatilor intelectuale pe o durata de trei luni poate conduce la estomparea sau chiar la stergerea cunostintelor ce n-au fost bine fixate in timpul scolii. De aceea, in vacanta, elevilor li se recomanda alternarea perioadelor de relaxare cu cele de stimulare intelectuala prin lectura si exercitii matematice.

„La un interval de doua saptamani de relaxare, sunt utile una-doua zile de actualizare a cunostintelor acumulate in timpul anului scolar”, sfatuieste psihologul Aura Stanculescu, director al Centrului de Resurse si Asistenta Educationala al Municipiului Bucuresti.

Citeste articolul integral aici

In this article

Join the Conversation