Cum să ai mai mult timp liber: 4 activități care îți mănâncă mai mult timp decât ar trebui

5377 0

Pentru multe mămici, timpul liber poate fi un lux și atât. Din cauza orelor prea lungi de la serviciu, a treburilor casnice și, mai ales, a grijii pentru cei mici, nu reușesc să se relaxeze decât foarte rar. Noi știm însă cât de important este timpul liber pentru tine, așa că îți vom oferi câteva sfaturi ca să ți-l poți garanta oricând.

Ca orice mamă, sigur îți dorești ca micuții tăi să nu ducă lipsă de nimic. Așa că muncești pe rupte în fiecare zi și vrei să faci totul perfect de fiecare dată. Însă, de cele mai multe ori, te dai pe tine la o parte și uiți de propriile nevoi pentru a face asta. Există totuși anumite lucruri pe care le-ai putea face într-un timp mai scurt, reușind astfel să mai ai grijă și de tine din când în când. Iată care sunt acestea și cum poți să mai economisești din timp.  

1. Spălatul vaselor

După o zi lungă și obositoare, mormanul de vase nespălate din chiuvetă pare că-ți râde în față. E de înțeles dacă nu ai chef să te ocupi de ele, însă cineva tot trebuie să o facă. Totuși, în timpul pe care îl petreci spălându-le, ai putea să te răsfeți în nenumărate moduri.

Metoda cea mai sigură pentru a scăpa de această grijă este o mașină de spălat vase. Însă, chiar dacă te va scuti de treabă, aceasta poate fi costisitoare ca preț în sine, dar și în ceea ce privește apa consumată. Așa că, dacă nu vrei să îți cumperi una, poți lua în considerare multe alte produse precum farfuriile de unică folosință. După masă, tot ce trebuie să faci este să le arunci.

2. Epilatul

Un sondaj realizat de o firmă de produse de frumusețe ne indică faptul că femeile petrec epilându-se 72 de zile sau 1,728 ore pe parcursul veții. Nu numai că durează mult să faci asta, dar părul va începe să crească la loc în câteva zile, ceea ce poate fi extrem de frustrant. În plus, probabil nici măcar nu îți găsești foarte des timpul necesar pentru epilat, ceea ce te poate face să nu te mai simți bine în pielea ta.

Din fericire, există o soluție și pentru această problemă. Dacă până acum doar oamenii înstăriți își puteau permite un tratament de epilare definitivă precum acesta, în ziua de astăzi procedura nu numai că ne este accesibilă tuturor, dar este și foarte rapidă. În doar câteva ședințe, părul de pe orice zonă a corpului dispare complet, lăsând pielea fină și catifelată. Astfel, vei scăpa atât de de grija epilatului, cât și de durerea pe care trebuie să o suporți de fiecare dată, întrucât procedura este complet nedureroasă.

3. Gătitul

Să pregătești două – trei mese pe zi îți poate ocupa destul de mult timp, mai ales atunci când vrei să gătești ceva nou și trebuie să urmărești cu atenție indicațiile. Să îți angajezi un bucătar personal probabil nu este cea mai bună (și ieftină) decizie. Așa că va trebui să recurgi la metode mai simple, precum un robot de bucătărie pe care nu trebuie să îl plătești decât o dată.

În fiecare an apar modele noi cu funcții din ce în ce mai eficiente și mai diversificate. Dacă robotul tău de bucătărie e mai vechi de 4-5 ani, probabil este timpul să îl inlocuiești cu unul mai actual, care își va face treaba mult mai bine.

4. Somnul

Îți place să dormi mai mult în weekenduri în speranța că vei recâștiga somnul pierdut din timpul săptămânii? Ei bine, acest lucru îți va răpi câteva ore prețioase din timpul tău liber. În plus, studiile au arătat că nu este deloc benefic pentru sănătatea ta să dormi mai mult decât media recomandată de ore (7-9).

Profesorul Shawn Youngstedt de la Universitatea Statului Arizona a descoperit, prin cercetările lui, faptul că somnul în exces (începând cu 9 ore) poate cauza apariția multor boli, precum depresia, diabetul sau afecțiuni ale inimii. Așa că nu apăsa de prea multe ori butonul de amânare de la alarma telefonului. În plus, îți va rămâne mai mult timp să te răsfeți așa cum îți dorești.   

 

Sursa foto: shutterstock.com

In this article