Cum sa economisesti pentru copilul tau

447 0

Ii alegem cu maxima grija alimentatia, ne asiguram sa faca toate controalele medicale necesare, facem cercetare serioasa atunci cand ii alegem gradinita, il ducem la cat mai multe activitati extra-scolare, sa-l ajutam sa se dezvolte personal si sa-si descopere pasiunile. Ii dedicam tot timpul, atentia, energia si emotiile. Dar ce facem pentru a-i asigura un viitor sigur si stabil din punct de vedere financiar?

Una dintre solutii ar fi sa avem o asigurare de viata. Este o investitie buna, mai ales pentru cei care nu reusesc aproape niciodata sa faca economii. Daca in strainatate sistemul asigurarilor de viata functioneaza de ani buni, de ce nu am adopta si noi aceeasi strategie? Mai ales ca si la noi sunt prezente grupurile financiare puternice, recunoscute in intreaga lume.

Am asigurare de viata, iar beneficiar este copilul meu

Poti sa-ti inchei asigurare de viata si sa-ti treci copilul drept beneficiar. Este o forma foarte buna de protectie financiara in cazul intamplarii unor evenimente nedorite (invaliditate, pierderea capacitatii de munca, boli, deces etc.). Viata poate fi de multe ori nedreapta cu tine, de ce sa fie si cu cel caruia i-ai dat viata?

Exista insa si asigurari de viata sub forma unui plan de economii dedicate copiilor, prin care ii poti asigura puiutului tau protectia financiara incepand cu varsta majoratului. Sunt convinsa ca vrei sa fii sigura ca nu ii va lipsi nimic in momentul in care isi va incepe viata pe cont propriu.

Vrei sa-i oferi sansa de a studia la universitati de prestigiu, ale caror costuri nu pot fi acoperite altfel, posibilitatea achizitionarii unei locuinte, in momentul in care isi va incepe viata proprie, sau sprijinul financiar necesar intemeierii unei familii sau a unei afaceri proprii.

Cum functioneaza planul de economii?

Parintele este cel care finanteaza, iar copilul este cel care beneficiaza. In functie de decizia parintelui, suma asigurata poate fi platita integral la majorat sau la orice varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani.

Cum se primeste suma asigurata?

La sfarsitul contractului, ai posibilitatea sa alegi modul in care copilul va beneficia de suma economisita: dota, renta de studii, achizitionare de bunuri, pornirea unei afaceri etc. Exista de asemenea posibilitatea de a primi in avans o parte din capitalul acumulat, in cazul in care copilul urmeaza sa sufere o interventie chirurgicala de urgenta.

Sta in puterea noastra sa ii asiguram pe cat posibil copilului nostru un start bun in viata si un viitor financiar stabil. Cu siguranta ca mai tarziu o sa-ti multumesca.

In this article

Join the Conversation