Cum sa facem primii pasi

2616 0

1. Pe marginea patului

Ai ajuns in stadiul in care bebe incepe sa se tina de marginea patului si sa tipe de bucurie cand reuseste sa stea mai mult de trei secunde sprijinit doar intr-o mana. Sunteti pe drummul cel bun.

Da-l jos din pat, amenajeaza un loc de joaca in preajma canapelei si fii cu ochii pe el. In trei-patru zile o va lua la picior de la un capat la altul al mobilei, fara sa aiba prea mare nevoie de tine. De ce sa fii cu ochii pe el? Curand, va incerca sa scape de canapea, doar e ditamai omul, si exista riscul sa se sperie de atata mers!

2. Cu fularul

Asta e o smecherie invatata de la o matusa cu experienta intr-ale primilor pasi. Cand cel mic incepe sa ceara plimbare cu ajutor, te gandesti cu groaza la inca o jumatate de ora cel putin in pozitia aia imposibila, cand tu mergi in spatele lui tinandu-l de subsuori. Ceva intre pasul piticului si mersul ursului, dupa care coloana ta sufera ingrozitor.

Smecheria e ca in locul tau sa-l tina de subsuori un…fular mai lung. Pentru exercitiile de interior, intre usa de la bucatarie si cea de la baie, este foarte practic. Urmeaza acum sa alegi un ham dragut pentru mersul in parc. Uita de cucoanele care se uita stramb la tine, blamandu-te ca nu pui suflet in cresterea copilului. Cu fularul sau cu hamul, va e amanduora mai comod.

3. La carut

Inca o metoda in ciuda cucoanelor cu fite este impinsul carutului. Copilului ii place grozav, pentru ca poate merge si se simte si important – face si el ce face mami – , iar tie iti este mai usor.

Atentie mare la viteza insa! De multe ori, impinge mai tare decat merge si te trezesti cu el intins pe jos. Nu sari! Trece. Mersul este un lucru migalos, nu se invata fara…sacrificii.

 

3. Cu premergatorul

In ajutorul primilor pasi premergatoarele pentru copii sunt potrivite pentru toti prichindeii. Indiferent de ce model alegi, premergatorul ii vor ajuta sa deprinda mersul.

In this article

Join the Conversation