Cum să faci bani în perioada concediului de maternitate

2555 0

Imediat după ce ai născut și încă doi ani de la cel mai fericit moment din viața ta, te vei putea bucura, alături de bebelușul tău, de momente magice, de clipe amuzante și amintiri prețioase. Te așteaptă o perioadă, pe cât de solicitantă, pe atât de interesantă, în care nu îți vei descoperi doar veleitățile de mamă, ci și limitele, pe care le vei depăși cu succes, în evoluția ta ca femeie matură. Cu toate că se anunță un interval de timp aglomerat, vei simți absența unei activități cu care erai obișnuită la serviciu, înainte să intri în concediul maternal. Scăpată de sub control, această frustrare se poate transforma rapid într-o posibilă depresie, așa că trebuie să găsești ceva interesant de făcut, eventual care să îți suplimenteze veniturile lunare. Ne-am gândit că ți-ar prinde bine câteva sugestii de activități pe care le poți face de acasă, foarte flexibile și deloc costisitoare pentru a le pune pe picioare. Iată care sunt acestea!

Un blog cu rețete culinare

Dacă înainte de apariția bebelușului obișnuiai să mănânci mai des în oraș decât acasă, acest raport se va schimba imediat după naștere. Din lipsa timpului și din cauza redirecționării veniturilor către cheltuielile pe care trebuie să le faci cu cel mic, va trebui să tragi lângă tine cartea de bucate moștenită de la bunica și să-ți testezi calitățile de chef al familiei. Vei fi tentată să reinventezi rețete, pentru că nu întotdeauna vei avea la îndemână ingredientele necesare, iar din asta se poate naște o mică afacere. Fii ferm convinsă că dificultățile care pot apărea la capitolul gătit nu sunt doar ale tale, căci fiecare mămică se confruntă cu ele. Așa că multe dintre ele îți vor aprecia eforturile și inventivitatea de care vei da dovadă, dacă vei aduna, în scris sau sub formă de materiale video, experiențele tale, pe care să le publici pe un blog de gătit. Cine știe cum te transformi dintr-o fostă corporatistă într-un bucătar cu rețete ideale pentru copii, perfecte pentrupărinții ocupați? Vei avea nevoie de bani pentru a cumpăra un laptop (dar probabil deja îl ai), un domeniu pe net și un serviciu de hosting. Restul va ține doar de imaginația ta. Curând, vei strânge destui fani ca să începi să produci bani din mica idee de afacere, ca de exemplu prin contractarea unor producători alimentari sau postarea reclamelor ori plasarea de produse în interiorul articolelor sau video-urilor pe care le vei crea.

Meditații

Dacă tot vei deprinde experiență și răbdare în lucrul cu copiii, de ce să nu direcționezi această energie într-un sens pozitiv, care să îți aducă și bani? Cu siguranță ți-a plăcut o materie mai mult decât celelalte când încă erai pe băncile școlii, așa că ai putea dărui și altora din experiența ta. Pune pe site-urile cu notorietate anunțul că oferi meditații pentru copii și elevi și vei fi surprinsă de succesul pe care acestea îl vor avea. De exemplu, i-ai putea ajuta pe cei mici să înțeleagă mai bine gramatica limbii engleze. Vei avea nevoie de bani pentru achiziționarea unor manuale, culegeri și instrumente de scris.

Redactor de conținut

Dacă îți poți adapta ușor stilul de scris și în plus, ai cunoștințe minime despre mai multe domenii ale unor companii mari din țară sau din străinătate, îți poți crea un Curriculum Vitae bine structurat și o scrisoare de intenție care să capteze interesul reprezentaților firmelor cărora te adresezi și poți începe să scrii, ca freelancer, pentru ele. Articolele de blog sau cele în care este menționat numele brandului se pot vinde foarte bine, iar tu nu ești nevoită să te deplasezi la un birou sau să respecți un anumit program de lucru, pentru că vei lucra cu deadline-uri, așa că poți fi propriul tău șef și poți câștiga bani frumoși din scris. Pentru acestea, un laptop este suficient.  Inspirația o deții deja, nu-i așa?

Dacă nu reușești să pui bani deoparte pentru a începe afacerea care să-ți ocupe timpul în perioada maternității și să-ți păstreze creierul activ, creditprime.ro ar putea fi soluția pentru un împrumut rapid și fără bătăi de cap, online, care ți-ar fi suficient pentru ideea pe care alegi să o pui în practică. Îți ținem pumnii!

sursa Digital Work Force

 

In this article