Cum sa-l fac sa fie mai independent?…

367 0

Raspuns:

Ceea ce va doriti pentru copilul dvs. este foarte bine. Sa fie independent, sa se detaseze putin de dvs., sa invete ca se poate distra/juca si singur. Si ce ati facut pana acum pentru el si cu el a fost bine pentru ca ati construit o relatie solida, doar ca poate pe undeva n-ati stabilit anumite limite.

Va pot spune ca este bine sa o faceti de acum incolo doar ca trebuie sa fiti hotarati (toti membri familiei) si mai ales consecventi. Nu va va fi deloc usor. Copilul e deja invatat cu o serie de „avantaje” si nu va fi dispus sa renunte la ele fara lupta. Arma principala va fi „puterea apei” adica a lacrimilor, va fi pregatit sa lupte.

Daca cedati dupa putin plans data urmatoare va fi pregatit sa planga mult mai mult pentru ca stie ca veti ceda. Trebuie sa incepeti treptat, cu delicatete, explicandu-i deciziile si chiar cerindu-i parerea. Luati fiecare lucru in parte.

De exemplu sa nu mai intre la toaleta peste dvs. Ii explicati ca este un spatiu intim, unde si el daca intra si doreste are parte de intimitate (firesc gasiti cuvinte pe intelesul lui) si continuati sa-i vorbiti, daca e nevoie puteti ajunge pana la a incuia usa chiar daca el se va tavali, va plange, se va lovi.

Si asa cu fiecare lucru in parte. Incurajati-l sa inteleaga ca e baiat mare, ca poate face multe lucruri singur, incurajati fiecare incercare de a face ceva singur, asigurati-l ca-l iubiti, ca are un rol important in familie si ajutandu-se pe el ajuta familia.

Mult succes!

In this article

Join the Conversation