Cum sa ne ferim de gripa porcina in aceasta toamna

252 0

Cercetarile au scos in evidenta faptul ca virusul gripei porcine nu a suferit o mutatie, dupa ce a fost expus la alte tipuri de virus. Virusologul Daniel Perez, seful echipei de experti, a precizat pentru publicatia online de specialitate „PLOS Currents” ca noul virus este extrem de virulent pentru ca oamenii nu au inca o imunitate fata de el, insa in combinatie cu virusi sezonieri – cum ar fi cel de tip H3 – nu se realizeaza o co-infectare, afectand doar sistemul respirator si provocand, doar in cazuri mai complicate, si simptome gastro-intestinale.

Acest studiu confirma estimarile facute saptamana trecuta de un grup de experti internationali, care au analizat posibilitatea declansarii unei pandemii de gripa porcina in aceasta toamna, afirmand ca acest scenariu este foarte putin plauzibil.

Insa, in cazul in care virusul va suferi totusi o mutatie periculoasa, specialistii cred ca intre 30% si 50% din populatia lumii se va imbolnavi, iar aproape doua milioane de oameni vor necesita spitalizare si tratament intensiv. In ce priveste numarul deceselor, acesta este estimat la peste 90.000, de trei ori mai mult decat rata anuala a mortalitatii din cauza infectiilor virale la nivel mondial.

Citeste articolul integral AICI

In this article

Join the Conversation