Cum se face origami din hartie

6997 0

Arta traditionala a impaturirii hartiei, pe care copiii din Japonia o invatau si in scoli, are tot mai multi adepti in intreaga lume. Nu este de mirare, deoarece varietatea de modele origami din hartie este incredibil de mare.

Iata cateva modele pe care le poti realiza de una singura – ai nevoie doar de o coala de hartie, rabdare si dexteritate, iar rezultatele vor merita cu siguranta. Fiecare dintre aceste modele este insotit de un film video in care ti se arata cum se confectioneaza!

Modele de origami din hartie

La inceput este mai complicat, dar dupa ce te obisnuiesti, acest pinguin din hartie prin tehnica origami va fi mai usor de realizat. In plus este foarte haios. Daca te incumeti, poti incerca sa confectionezi o intreaga familie de pinguini!

Urmatorul pas, este sa-i faci si cativa prieteni. De pilda, poti incepe cu un pescarus din hartie si sa continui cu un iepuras din hartie foarte dragalas (atentie, acesta din urma este mai complicat, la inceput s-ar putea sa-ti dea batai de cap).

Pentru culoare si atmosfera, adauga colectiei tale un detaliu floral. O floare de lotus din hartie – usor de realizat – o va inveseli, cu siguranta!

Pentru ca o frumoasa floare de lotus atrage, cu siguranta, fluturasi colorati, realizeaza si tu un fluturas din hartie de efect.

Felicitari, ai realizat o colectie de origami de hartie frumoasa si variata, de care copilul tau este foarte mandru! Transmite-i si lui pasiunea pentru origami invatandu-l sa realizeze diferite modele – la inceput mai simple si apoi din ce in ce mai complicate.

In this article

Join the Conversation