Cum se poate induce travaliul

1137 0

Una dintre urmatoarele variante il poate ajuta pe bebelus sa se nasca mai repede.

Oxitocina

Este cea mai eficienta si, de aceea, cea mai folosita in inducerea travaliului. Acest hormon este administrat in perfuzie (efect mai rapid si totodata un control mai bun al concentratiei in sange), dar poate fi dat si oral (Syntocinon – comprimate orale, Sandopart – comprimate bucale). Contractiile pe care le determina sunt foarte puternice si, de aceea, sunt si mai dureroase.

Ajuta atat la inmuierea colului, cat si la stimularea travaliului. Frecvent se folosesc supozitoare de Prostaglandine E2 (Dinoproston) care se introduc in vagin sau chiar in cervix. Mai rar, prostaglandinele sunt administrate in perfuzie.

Excitarea zonei cervicosegmentare

Se face folosind laminarii (cilindri sterili din alge marine) care se introduc in canalul cervical cu 24 de ore inainte de declansarea travaliului cu oxitocina. Ele atrag apa si se dilata ca si tampoanele intravaginale, stimuland zona cervicosegmentara si, implicit, travaliul.

Ruperea artificiala a membranelor

Stimuleaza sinteza si secretia de prostaglandine, facilitand declansarea travaliului. Folosita insa ca metoda unica, nu este foarte eficienta.

In this article

Join the Conversation