Cum sterilizezi biberoanele?

16464 0

Sterilizarea biberoanelor, capacelor, tetinelor si a tuturor ustensilelor de care te ajuti in prepararea laptelui este foarte importanta in prevenirea imbolnavirilor micutului.

Clateste-le de doua ori!

Prima data, clateste-le sub jet de apa rece, dupa care le speli cu apa calda si detergent. Urmeaza o a doua clatire (abundenta) si sunt gata de sterilizat!

Metode de sterilizare

Sterilizarea se poate face prin mai multe metode: „clasica” (prin fierbere), la rece, la aburi, la microunde.

Metoda „clasica”

Este cea mai raspandita pentru ca nu necesita cheltuieli in plus. Scufunzi biberonul si tetinele in apa clocotita si le lasi pe foc 20 de minute. Fierberea repetata produce, in timp, „imbatranirea” prematura a tetinelor si a biberoanelor din plastic.

Este foarte comoda: se foloseste un vas de plastic cu capac, in care se arunca o capsula dezinfectanta speciala (se gasesc la farmacii) si se adauga o cantitate fixa de apa rece. Se introduc apoi biberoanele si se lasa o anumita perioada de timp (in functie de tipul capsulei folosite).

Sterilizarea cu aburi

Este cea mai rapida, insa necesita achizitionarea unui aparat special de sterilizare. O precautie suplimentara: odata dezinfectate, biberoanele trebuie folosite intr-un interval de trei ore.

Cuptorul cu microunde poate fi si el folosit la sterilizarea „veselei princiare”. Numai ca necesita cumpararea unui recipient special, in care vor fi puse biberoanele si se vor steriliza in flux de microunde.

Precautie valabila pentru orice fel de sterilizare: Ai grija ca mainile sa-ti fie curate cand scoti biberoanele si tetinele de la sterilizare si cand incepi prepararea laptelui formula!

In this article

Join the Conversation