Cum te pregatesti inainte de cezariana

16311 0

In ziua operatiei (si cu o seara inainte) este de preferat sa nu mananci nimic – mai ales daca ti se va face anestezie generala. Pe durata anesteziei generale nu mai exista reflex de inghitire, iar daca iti vine sa versi, poti „aspira” lichid gastric in plamani, ceea ce declanseaza pneumonie „de aspiratie”.

Inainte de nastere, anestezistul iti va da sa bei o solutie de tamponare a secretiei acide din stomac, protejand astfel plamanii in cazul unei aspiratii accidentale.

Analizele, aceleasi ca la nasterea normala

Analizele premergatoare nasterii sunt cele indicate si la nasterea normala (de sange, de urina, cultura din secretia vaginala si ecografie). Daca suferi de o anumita afectiune, la aceste analize se adauga cele specifice situatiei tale.

Ecografia din trimestrul III (efectuata intre 28 si 34 de saptamani) este foarte importanta, ea evidentiaza pozitia copilului in uter, arata localizarea placentei si poate depista o eventuala intarziere de crestere intrauterina a fatului.

Pe perioada sarcinii, consultatiile prenatale trebuie efectuate lunar in trimestrul II si bilunar in trimestrul III. Iar in ultima luna de sarcina, vei fi chemata la control o data pe saptamana.

Vei fi atent examinata pentru a vedea (dupa anumite semne obstetricale) cand se apropie nasterea. Iar daca se intampla ca travaliul sa inceapa mai devreme decat era prevazut, nu intra in panica, anunta-ti medicul, ia-ti "bagajelul" (care te asteapta gata facut) si mergi la spital. Este timp destul pentru a intra in operatie fara nici o problema!

Bea multe lichide!

Nu trebuie sa te pregatesti cu nimic special pentru ziua operatiei. Ar fi bine sa bei multe lichide, pentru ca vei pierde destul de mult sange in timpul operatiei (cam de doua ori mai mult decat prin nasterea naturala). Vezica urinara trebuie sa fie goala!

In this article

Join the Conversation