Da migrenele pe „mana“ plantelor

757 0

In unele cazuri, migrena debuteaza brusc, in altele evolueaza treptat. Poate fi provocata de o stare de stres, de atmosfera inabusitoare – de exemplu, din mijloacele de transport – sau dupa un efort fizic. Ba chiar si unele alimente precum anumite branzeturi, ciocolata, nucile, pestele sau bauturile alcoolice (berea) pot declansa o criza.

Somnul insuficient sau schimbarile climatice bruste pot provoca o criza de migrena. Din fericire, plantele medicinale pot contribui eficient la ameliorarea migrenelor. Acestea pot fi administrate sub forma de pulberi, capsule, ceaiuri sau unguente pentru aplicatii locale.

Medicamentele naturii contra migrenei

Pulberea de scoarta de salcie poate fi administrata ca atare, sublingual sau cu putina miere. Astfel se va obtine o eficienta terapeutica ridicata, deoarece organismul va beneficia de absolut toate substantele active pe care le contine planta medicinala. Se administreaza 1 lingurita de pulbere de 3-4 ori pe zi.

Pulberea de radacina de brusture este recomandata si ea in dureri de cap cauzate de acumulari de toxine in organism.

O combinatie de plante precum frunzele Ginkgo biloba, frunze de rozmarin, rizomi de obligeana, saschiu stimuleaza circulatia cerebrala, au efect calmant, antidepresiv si anxiolitic, fiind recomandata in sindromul vertiginos si in caz de migrene. Calmul este foarte important in timpul crizelor de migrena, intrucat acestea pot fi provocate chiar de iritari nervoase.

Plantele medicinale precum passiflora, frunzele de lemon verbena, roinita, sunatoare sunt foarte eficiente in starile de stres care conduc la declansarea migrenei

Aromaterapia cu ulei esential de lavanda are efect calmant, relaxant, iar cea cu ulei esential de rozmarin are efect revigorant, fiind foarte eficienta in caz de migrena. Folosit la masaj, are proprietati de stimulare a circulatiei sangelui, intarire a capilarelor si de regenerare celulara.

Preparatele din secara par sa aiba un efect pozitiv asupra migrenelor, insa actioneaza mai degraba ca profilaxie si nu sunt recomandate femeilor insarcinate.

 

„Reteta“ relaxarii ce alunga migrena

Dusul cald sau rece, alteori o baie in cada, relaxarea in intuneric sau, de cele mai multe ori, un somn bun ne scapa de migrena. Un amestec de plante precum valeriana, conurile de hamei, pasiflora, flori de lavanda si de tei are proprietati sedative si este recomandat in caz de insomnie, agitatie, stres si migrene.

In this article

Join the Conversation