De cate ori pe zi trebuie sa-mi spal copilul de 1 an pe dinti?…

375 0

Raspuns:

Este recomandat sa curatati dintii copilului cu o cantitate mica de apa imediat dupa aparitia primului dinte. Pana la varsta de 2 ani este impropriu sa incercati sa spalati dintii micutului cu pasta de dinti si periuta, chiar si pentru copii.

De aceea, la varsta de 1 an si jumatate puteti sa stergeti dintii cu o mica bucata de tifon imbibata in apa sau periuta de dinti fara pasta (tocmai pentru a nu intelege ca este de mancare – gustul este foarte bun).

Dupa varsta de 2 ani se recomanda supravegherea copilului in timpul spalarii pe dinti, tocmai pentru a preveni inghitirea pastei. Trebuie sa il invatati sa „scuipe” toata pasta de dinti ramasa dupa periaj. Astfel, majoritatea copiilor pot sa se spele singuri pe dinti in jurul varstei de 6-7 ani.

Imediat ce dintii incep sa se apropie si sa se atinga, parintii sunt sfatuiti sa inceapa folosirea atei dentare si la copii pentru indepartarea placii dentare din locurile in care periuta nu poate ajunge.

Odata cu aparitia primului molar (de lapte) se recomanda sigilarea acestuia prin care se formeaza o bariera intre dinte si mediul bucal.

Ajutati-va copilul sa-si mentina un zambet sanatos si prin intermediul unei diete adecvate, asigurandu-va ca se va spala de doua ori pe zi (obligatoriu seara dupa masa) si vizitati medicul pedodont de doua ori pe an.

In this article

Join the Conversation