De ce barbatii pleaca primii dintr-o casnicie?

1487 0

Iti zici ca e doar un moment de cumpana, dupa care intr-o buna dimineata in locul lui gasesti un bilet: „Mai bine ne despartim prieteni…”

Ce inseamna asta? De ce fug barbatii dintr-un cuplu care pare ca le prieste? Si, mai ales, de ce nu fug femeile nici macar atunci cand isi dau seama ca nu mai e nimic de facut?

Ce vor Ei

Independenta controlata

 • Daca stiu ca pot merge la meci, ca nu trebuie o suta de tertipuri ca sa iasa la o bere cu baietii, ca se pot ocupa de micile lor pasiuni fara scandal inainte si dupa, barbatii se simt cu adevarat independenti. Am spus independenta controlata, pentru ca se simt cu atat mai importanti cu cat le dai de inteles ca iti pasa ce fac clipa de clipa.

Rasfat mascat

 • Sa fie rasfatati, oo, da, pentru ca – o spun a mia oara, poate – barbatii sunt niste copii mari, chiar daca nu recunosc asta. Dar rasfatul exagerat enerveaza. Prea multa cocoloseala si diminutive ii vor face sa se simta asemeni unor catelusi pufosi.

Apreciere

 • Fara restrictii, le place sa fie admirati si apreciati pentru orice fac. Un cui batut la timp, o friptura-supriza sau o afacere incheiata cu succes sunt deopotriva motive sa fie laudati.

Hotararile pe nepusa masa

 • Adepti ai proverbului „masoara de cinci ori si taie o data”, barbatii se sperie foarte tare cand sunt impinsi de la spate sa ia o hotarare importanta. Casatoria, schimbarea casei sau o masina noua, toate trebuie gandite pe indelete. Daca partenera isi pierde rabdarea si-l pistoneaza sa decida mai cu viata, s-ar putea sa aiba surpriza, neplacuta, ca el sa decida…sa fie din nou singur, fara obligatia de a gandi „la minut”.

Feminismul militant

 • Barbatilor le plac femeile independente, sigure pe ele si pe fortele lor, dar cand aud de dimineata pana seara remarci de genul: „barbatii sunt mitocani, nesimtiti si egoisti”, incep sa-si puna probleme. Ca, de exemplu, la ce sa-i mai incurce viata partenerei atat de pornite, daca ei ii este atat de greu sa gaseasca un cat de mic avantaj in existenta barbatilor pe pemant.

Indiferenta

 • A venit tarziu? Treaba lui. A venit devreme? Foarte bine! A uitat ca e ziua casatoriei voastre? Sa fie sanatos. I-a crescut salariul? Oricum, nu a crescut cat era nevoie. Au senzatia ca ar putea sa stea si in cap si nu vor reusi sa-si impresioneze tovarasa de viata, nici cat sa-i acorde un zambet mai cald. Iar daca indiferenta se prelungeste si in patul conjugal, lucrurile sunt clare pentru ei: au gresit adresa, locul lor este in cu totul alta parte!

Un camin, o familie

 • Orice femeie normala isi doreste asa ceva, chiar daca se zbate si pentru cariera. Chiar daca are nevoie de ajutor (menajera, bona), se simte implinita doar atunci cand stie ca are un barbat bun, un copil sanatos si o casa frumoasa. Pentru toate acestea este in stare sa faca sacrificii greu de imaginat pentru un barbat.

Siguranta

 • Sa stie ca barbatul ii e alaturi indiferent de problema. Sa stie ca in viata ei nu vor interveni „cutremure” financiare sau sentimentale. Iar daca, Doamne fereste, se intampla ceva rau, sa stie ca e cineva care o sustine. Daca stie aceste lucruri, o femeie poate muta si muntii din loc.

Apreciere

 • Si lor le place, la fel de mult ca barbatilor, sa li se recunoasca munca – chiar daca e vorba d eun sufleu bun sau de inca o treapta urcata ierarhic -, inteligenta, frumusetea.

Violenta

 • Barbatii care incearca sa-si ascunda frustrarile facand pe cocosii in fata partenerelor lor sunt multi pe lumea asta. Din pacate, sunt si multi care inteleg sa se dea mari impartind pumni si palme si spunand apoi cat de mult te iubesc daca tu ai trece peste faptul ca el e…iute la manie. Asta le inmoaie pe femei. Si asta face parte dintre acele sacrificii pentru caminul mult dorit. Poate asta e ultima data. E baiat bun, in fond…

Instabilitatea

 • Sunt destui care incearca si altceva, pentru ca acasa lucrurile scartaie. Dar sutn multi care incearca altceva doar pentru…palmares. Si atunci ele, femeile de acasa, isi spun ca va trece etapa asta, iar pentru caminul si familia mult dorite accepta inca si inca o aventura.

Indiferenta

 • De fapt, mai degraba faptul ca nu sunt ascultate, ca nu sunt consultate, ca sunt tratate asemeni unui accesoriu, nicidecum al unui partener, le scoate din minti pe femei. Dar ce mai conteaza un sacrificiu in plus, daca familia este unita?

In this article

Join the Conversation