De ce boli poţi suferi dacă simţi un gust metalic în gură

912 0

Gustul metalic de obicei dispare pe parcursul celui de-al doilea semestru, dar există şi metode de a scăpa mai devreme de problemă, prin consumul anumitor mâncăruri şi băuturi.

Nutritionistii le recomanda viitoarelor mamici sa combata disgeuzia prin alimente acide, precum sucurile de citrice sau mancarurile marinate in otet, daca nu au probleme cu stomacul. Acestea cresc productia de saliva, diminuand astfel intensitatea gustului neplacut. Exista, de asemenea, anumite vitamine prenatale care pot cauza gust metalic in gura.

1. Raceala si gripa pot cauza gust metalic in gura. Pentru ca simtul gustului si cel olfactiv sunt strans legate, disgeuzia poate aparea si atunci cand mirosul cuiva a fost afectat de o boala. Terminatiile nervoase din limba pot fi afectate de iritatii nazale. Asadar, gustul metalic in gura poate aparea si atunci cand esti racita, cand ai gripa,
cand ai o inflamatie a nasului sau o iritare a mucoasei acestuia, in urma unor alergii.

2. Medicamentele dau gust amar sau metalic. Exista multe alte motive din cauza carora te poti trezi cu un gust metalic sau amar in gura, printre care si medicamentele. Antibioticele, tratamentele pentru tiroida si medicamentele neurologice sunt doar cateva substante chimice care pot da acest simptom. Chimioterapia, radiatiile si chiar si anestezia dinaintea unei operatii pot fi, la randul lor, cauze ale gustului amar in gura.

Mai multe cauze şi boli care potda senzaţia de gust metalic în gură pe RomâniaTV.net.
 

In this article

Join the Conversation