De ce este indicat un nebulizator

3002 0

 Nebulizatorul este o metoda moderna de a administra diferite tratamente intr-o forma mai eficienta.

Ce face un nebulizator?

Nasucul infundat la copii aduce dupa sine un mare disconfort.
Nebulizatorul transforma un medicament lichid intr-o burnita fina alcatuita din micropicaturi care vor fi inhalate. Medicamentele pe care le poti administra prin nebulizator vizeaza diferite afectiuni si vor fi , intotdeauna, recomandate numai de medicul pediatru al copilului [nota: nu administra si nu combina "dupa ureche: Dexametazona, Flixotide, Adrenalina, ACC si alte substante care se folosesc cu nebulizatorul! ].

Nasuc infundat

Pentru un nasuc infundat, nebulizatorul face minuni daca folosesti o solutie simpla de apa de mare – pe care o gasesti la farmacie – sau pur si simplu ser fi ziologic
steril. Acesta patrunde adânc si ajuta copilul sa elimine mucozitatile. Nu folosi apa distilata pentru ca irita mucoasa! In cazul copilasilor cu probleme cronice, precum astmul bronsic sau alergic, tratamentul va fi decis numai de catre medic!

Ritualul

Masca prin care copilul inhaleaza aburul nebulizatorului si zgomotul produs de acesta il pot speria la inceput. Copilul trebuie sa stea in fundulet (niciodata culcat!) si sa fie mereu supravegheat in timpul sedintelor de aerosoli. Daca este mai maricel, asaza-l in fata televizorului sau pune o muzica vesela, care sa acopere, macar in parte, zgomotul aparatului. Daca dupa cateva inhalari observi ca tuseste sau daca incepe sa planga, indeparteaza imediat masca de pe fata copilului.

Igiena stricta pentru nebulizator

Avand in vedere ca nebulizatorul functioneaza cu substante umede care patrund adanc in sistemul respirator al copilului, igiena acestuia este extrem de importanta. Dupa fiecare sedinta lasa aparatul sa functioneze câteva minute cu apa curata si apoi spala bine toate partile componente care pot fi curatate. Ai grija sa fi e complet uscat, pentru ca bacteriile sa nu se inmulteasca in mediul umed

 

 

In this article

Join the Conversation