De ce hăinuţe are nevoie cel mic în primele zile de la naştere?

540 0

 – între 6 şi 10 body-uri din bumbac, care se încheie cu capse în faţă 

– 6 sau mai multe bluziţe din bumbac cu capse la umeri sau care se închid în faţă

– câteva căciuliţe din bumbac 

– 1 sau 2 jachete subţirele 

– câteva perechi de şosete din bumbac 

– 2 perechi de botoşei 

– Scutece pentru nou-născuţi

 

Pentru a veni în ajutorul tău, Pampers, recomandat de Societatea Română de Pediatrie, a adăugat un indicator de umezeală gamei de scutece Pampers Premium Care. Oferind o protecţie de cinci stele pielii delicate a bebeluşului, noul Premium Care este disponibil în varianta cu indicator de umezeală pentru mărimile 1-3. Acesta îşi schimbă culoarea din galben în albastru atunci când intră în contact cu umezeala din interiorul scutecului, reprezentând un instrument folositor pentru tine, ajuntându-te să ştii care este cel mai bun moment pentru a schimba scutecul celui mic.

 

Scutecele Pampers Premium Care oferă o protecţie de cinci stele pielii fragile a bebeluşului, pentru ca acesta să crească sănătos şi fericit,  benefiind de cea mai bună îngrijire. 

“Pielea bebeluşului conţine o mulţime de terminaţii nervoase ce reacţionează uşor la stimuli exteriori. De aceea, folosirea unui scutec cu putere de absorbţie mare este esenţială la această vârstă. Datorită tehnologiei superioare Dry Max, noul Pampers Premium Care asigură protecţie de până la 12 ore împotriva umezelii. Astfel, se îndepărtează riscul ca scutecul să se frece de pielea bebeluşului sau să permită scurgeri ale lichidului pe lângă acesta. Este foarte important ca pielea copilului să fie uscată şi protejată de umezeală, de temperaturi nepotrivite sau de contactul cu diferite ţesături ce pot vătăma epiderma”, susţine medicul pediatru Roxana Rusu-Puşcă, expert Pampers. 

 

Utilizarea scutecelor Pampers Premium Care alături de şerveţele umede Pampers Sensitive îţi va da oportunitatea de a-i oferi copilaşului tău protecţia şi îngrijirea pielii de care are nevoie. Acestea sunt testate dermatologic şi conţin o loţiune specială care ajută la restabilirea nivelului natural al pH-ului, acţionând ca un strat protector pentru piele.  

 

– Pentru anotimpul cald, cel puţin o pălărioară cu boruri mai mari care să-l protejeze pe cel mic de soare atunci când ieşiţi afară la plimbare

– Un costumaş călduros, căciuliţă groasă şi mănuşi cu un singur deget pentru vreme rece 

– Una sau două perechi de mănuşi din bumbac, care sa-l impiedice pe nou-născut sa se zgârie involuntar pe faţă 

– 2 sau 3 prosoape moi de baie pe mărimea celui mic şi 3-4 lavete de bebeluşi 

– 3 sau 4 cearşafuri pentru salteaua pătuţului sau coşuleţe de dormit (asigură-te că se potrivesc bine în jurul saltelei)

– Mai multe aşternuturi de bumbac 

– 2 sau 3 păturele de bumbac pentru bebeluşi în mai multe straturi (în aşa fel încât să poţi adapta numărul de straturi care-l acoperă pe bebeluşul tău în timp ce doarme, pentru ca el să nu se încălzească prea tare; o pătură pliată face cât 2 straturi). Evită păturelele pufoase. 

– Opţional – Câteva păturele de mărimea căruciorului 

 

Măsuri de siguranţă 

Ţine minte următoarele lucruri atunci când mergi să cumperi hăinuţe pentru bebeluşul tău:

– Pentru a proteja pielea micuţul tău de factori iritanţi, alege hăinuţe din bumbac! Acestea trebuie spălate şi clătite foarte bine, evitând folosirea detergenţior puternici sau a balsamurilor de rufe. 

– Verifică eticheta pentru a te asigura că materialul nu este uşor inflamabil. 

– Nu-l îmbrăca pe cel mic în hăinuţe care au şnururi (ca de exemplu tricouri cu glugă care se strânge cu şireturi); cel mic îşi poate răsuci degeţelele de la mâini şi de la picioare sau mânuţele din cauza lor.

– Cumpără bluziţe cu gaură mare la gât pentru a-l putea îmbrăca uşor pe cel mic 

– Ai mereu grijă la nasturii care nu sunt cusuţi bine pentru că cel mic se poate sufoca din cauza lor 

– Evită hăinuţele cu elemente decorative ca mărgelele sau fundele, pentru că cel mic va fi tentat să se joace cu ele cu mânuţele. Dacă acestea se descos, pot fi smulse de bebeluşul tău.

Pentru informaţii legate de dezvoltarea şi îngrijirea micuţului tău, intră pe www.pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secţiunea “Întreabă experţii“. Medicul pediatru Roxana Rusu Puşcă şi psihologul Cristiana Haica te aşteaptă oricând cu sfaturi pentru tine şi îngeraşul tău. 

 

In this article

Join the Conversation