De ce-i este frica unui copil mic

946 0

De ce-i este frica unui copil mic? Pai, de foarte multe lucruri; este curios, dar in acelasi timp ii este frica de necunoscut.

Cu o imaginatie bogata, aflati in plin proces de cunoastere a lumii, nu e de mirare ca cei mici au o multime de temeri. Si cum adesea logica "parinteasca" nu le poate spulbera, iata cum il poti ajuta sa treaca peste ele.

3 frici de copil mic

Teama de bau bau

Ce gandeste S-ar putea ascunde orice sub patul meu, gata sa ma atace.

Ce sa faci Degeaba-i explici ca nu exista. Cauta monstrul sub pat, in dulap sau prin cotloanele camerei. Apoi aspira-l. Sau umple cu apa un recipient spray (precum cele de curatat ferestrele) si pulverizeaza apa prin camera, spunandu-i ca dizolva monstrii.

Anxietatea de separare

Ce se intreaba De ce ma lasi? Daca nu te mai intorci niciodata?

Cum sa reactionezi Secretul consta intr-o rutina sanatoasa la plecare. Ia-ti "la revedere" de fiecare data (nu pleca pe furis) si apoi iesi din casa, nu amana momentul. Asigura-te ca e antrenat intr-o activitate placuta si incredinteaza-l ca vei reveni. Daca uiti ceva, nu te intoarce acasa – risti sa provoci noi plansete.

Spaima de toaleta

Ce gandeste Toaleta face zgomot, e mare, si as putea pica acolo. mai bine nu intru in baie.

Cum il ajuti Micutii, in special cei care sunt in proces de acomodare cu olita sau toaleta, au frecvent diverse temeri legate de acestea. Sunetul facut atunci cand tragi apa, calea de acces catre teava de scurgere si alte detalii "tehnice" pot fi infricosatoare. Arata-i cum functioneaza, pune-i un scaunele sub picioare cand sta pe WC si lasa-l sa traga el apa.

 

In this article

Join the Conversation