De ce spanacul nu trebuie sa ne lipseasca din alimentatie

1790 0

O jumătate de cană cu spanac gătit conține aproximativ 100 mcg de acid folic, o vitamină importantă pentru sănătatea sarcinii.

În plus, spanacul este bogat în betacaroten și luetină, compuși chimici care previn o mulțime de forme de cancer.

Idei pentru a prepara spanacul

Fă-ți o mâncare clasică, încearcă o lasagna cu spanac, sotează-l în puțin unt și mănâncă-l cu cartofi sau prepară o omletă cu spanac. La fel de bine îl poți adăuga crud în salate.

Dacă prepari spanacul, este de preferat să-l gătești la aburi, nu să-l fierbi, deoarece își păstrează mai bine valorile nutritive.

Tu cum preferi să consumi spanacul: preparat sau crud, în salate? Care este rețeta ta favorită?

 

Sursă: revista MAMI/ iunie 2014

Foto: Guliver/ Thinkstock

 

In this article