De Sfantul Nicolae se aprind 3 milioane de beculete festive in Bucuresti

353 0

De Sfantul Nicolae, se aprind luminile in Bucuresti!

In perioada sarbatorilor, Capitala va fi iluminata de peste trei milioane de beculete festive, iar in Piata Universitatii va fi amplasat un brad inalt de 15 metri. Tot in Piata Universitatii se va desfasura si targul de Craciun "Bucharest Christmas Market’’ (6 decembrie – 5 ianuarie 2014).

Targuri de Sfantul Nicolae

La Muzeul National al Taranului Roman De maine, 6 decembrie, sarbatoarea Sfantului Nicolae, si pana duminica, 8 decembrie, are loc targul de Sfantul Nicolae de la Muzeul National al Taranului Roman. Aici mesteresc, vand si se tocmesc cei mai priceputi si faimosi mesteri din tara: olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, tesatoare, cusatorese, impletitoare, pielari, rudari, iconari.

La targul de Sfantul Nicolae de la Muzeul National al Taranului Roman o sa gasesti ii, podoabe, opinci, cergi, scoarte, cosuri de nuiele, cauce, strachini, oale de sarmale, jucarii, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, mobilier pictat, carafe, chimire, curele, genti,  impletituri din panuse, oale, scaunase, fluiere si multe alte minunatii. Cu aceasta ocazie, Asociatia pentru Teatru si Carte (PETEC) va prezenta vineri, 6 decembrie, de la ora 10.30, piesa Puck, o istorie plina de umor, cu spiridusi, zane mirifice si poznase, potiuni magice si transformari spectaculoase. Sambata, 7 decembrie, cu incepere de la ora la 12:00, este timpul pentru Poveste din Nord – povestea omuletului de turta dulce se naste in mainile doamnei Craciun, care framanta aluatul pentru prajitura preferata a Mosului… Pretul biletului de intrare la spectacole este de 12 lei. Rezervari la telefon 0734.21.58.93. Pretul biletului de intrare la targ: 8 lei, 4 lei (elevi, studenti, pensionari).

La Muzeul National al Satului, "Dimitrie Gusti" cei care isi serbeaza ziua onomastica, pot intra gratuit la targul "Daruri de Mos Nicolae" (pe baza actului de identitate). Pana pe data de 8 decembrie aici descoperi mesterii populari si creatiile lor, produse gustoase si aromate din gastronomia romaneasca, specifice sarbatorilor. Program targ: 2 – 8 decembrie: 9.00 – 17.00

In this article

Join the Conversation