Decesul fostei iubite

372 0

Raspuns:

Draga mea,

Nu vreau sa te descurajez dar nu poti fi tu cea care il ajuta sa treaca peste aceasta trauma, daca el nu vrea. Din pacate e foarte greu sa concurezi cu o persoana draga decedata. Deocamdata el prefera, poate neconstient, sa se „agate” de aceasta trauma pentru a evita functionarea normala in sarcinile vietii, in special in sarcina intimitatii. Poate fi vorba si de o depresie si cum si tu ai incercat doar un specialist il poate ajuta.

Dar din nou terbuie sa vrea. Nimeni nu poate sa-l ajute daca el nu vrea. Iar pe tine cu atat mai mult te va considera subiectiva desi cred sincer ca inainte de toate ii vrei binele. E dureros sa renunti dar cred ca e mai bine asa. Nu trebuie sa privesti aceast relatie ca pe un esec personal sau sa faci orice pentru a-l convinge , va fi o lupta lunga, epuizanta si probabil fara reusita.

Acordandu-i prea multa atentie fara sa vrei ii intretii depresia pentru ca va intra in lupta cu tine, renuntand nu inseamna ca-l abandonezi ci ca il lasi sa vada ce vrea sa faca in continuare. Probabil va continua sa faca ce face acum. E alegrea lui. Atasamentul tau fata de el este cu atat mai mult intarit de starea lui. Probabil ca ai sentimente materne, prietenesti fata de el, dar cum iti spuneam asta nu face decat sa-i intretina truama.

Poate ca ti se va parea dur sa spun asta dar exista beneficii in a fi deprimat. Desigur cel aflat intr-o astfel de stare neconstient ajunge sa se bucure de astfel de beneficii cum e acela de a primi atentia tuturor si chiar de a-i fi preluate responsabilitatile. Probabil al un moment dat se va satura si va decide sa faca ceva.

In this article

Join the Conversation