Declaratiile lui Traian Basescu referitoare la natalitate nu sunt discriminatorii, a decis Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD)

302 0

Decizia luata de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii se refera la afirmatiile pe care Traian Basescu le-a facut pe data 18 iunie, cu ocazia unei intalniri cu reprezentantele Clubului Femeilor de Afaceri. In acest context, presedintele a afirmat ca, in actualul ritm de scadere demografica, Romania va avea 15 milioane de locuitori in 2030, iar structura se va schimba pentru ca minoritatea roma este foarte productiva.

Traian Basescu: declaratii controversate legate de natalitate

“Cum Dumnezeu femeia roma poate tine cinci – sase copii, iar romanca nu poate?", a spus Traian Basescu. Declaratiile presedintelui au starnit efervescenta. Ulterior, reprezentanti ai organizatiilor guvernamentale si persoane din societatea civila au depus o petitie adresata Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, prin care solicitau sanctionarea presedintelui Romaniei Traian Basescu. 

Decizia Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a fost unanima

Declaratiile recente ale presedintelui Traian Basescu referitoare la natalitate nu sunt discriminatoare si se incadreaza in limitele libertatii de exprimare, arata decizia Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, care a fost luata cu unanimitate de voturi. Colegiul director al Consiliului avertizeaza insa ca "declaratia cuprinde stereotipuri negative fata de rolul femeii in societate si natalitate, respectiv evolutia natalitatii la romi si dezaproba continutul declaratiei supuse analizei".

 

In this article

Join the Conversation