Demonstratie Marie Claire impotriva violentei domestice

292 0

Demonstratia va incepe in fata Muzeului Antipa din Piata Victoriei la ora 11 si se va incheia in Piata Unirii, la ora 13. Dress code: rochie de mireasa sau orice tinuta de culoare alba. Invitat special la acest eveniment este Mona Mosca, unul din initiatorii legii 217/2003 privind combaterea violentei in familie.

In primul numar al revistei Marie Claire, lansat pe data de 17 aprilie 2008, este publicat un amplu reportaj pe tema violentei domestice, in care sunt dezvaluite cazuri concrete cutremuratoare precum si date statistice, cadrul legal si social in care se desfasoara lupta impotriva acestor abuzuri.

Conform celor mai recente statistici, in ultimii trei ani, peste 220 de femei au murit din cauza violentei domestice, cazurile de agresine in familie ridicandu-se la 33 730. Din pacate, numarul victimelor este mult mai mare in realitate, avand in vedere faptul ca majoritatea femeilor care sunt agresate de partenerii lor ezita sa ii reclame sau sa apeleze la institutiile si organizatiile care le-ar putea ajuta.

De aceea, revista Marie Claire s-a hotarat sa ia atitudine si sa lupte pentru drepturile femeilor care cad victime agresiunilor in familie si a initiat o campanie impotriva violentei domestice, desfasurata sub sloganul: Implica-te! Indiferenta nu salveaza vieti.

Daca esti martora unei agresiuni, suna la numarul 112 sau la agentul de proximitate si indruma victima catre institutiile competente: sectia de politie de care apartine, Institutul de Medicina Legala sau ONG-urile de profil.

In this article

Join the Conversation