Despre dimineti cu copii

1045 0

Cu siguranta ti s-a intamplat sa simti ca vei exploda intr-una din acele dimineti cand totul pare sa se miste cu incetinitorul, fix atunci cand esti in mare graba sau deja ai intarziat. Este timpul sa pui punct.

Trezirea
Pun pariu ca strengarii tai negociaza inca cinci minute de somn inainte de a se ridica din pat.
Stabileste un ritual al diminetilor, ceva care sa le dea de inteles ca este momentul sa se trezeasca. De exemplu, programeaza un CD sa cante muzica preferata sau da drumul la televizor. Pe cei mai incapatanati, trezeste-i mai devreme si lasa-le impresia ca au mai ciupit cateva minute de somn.

Micul dejun
Copiii sunt profesionisti in a pierde vremea. In special la masa cand, abia treziti, cu ochii inca lipiti de somn trebuie sa isi mestece sandvisul.
Sigur, nu ai sa-ti trimiti prichindeii la scoala cu burticile ghiortaind, dar… cand tu stai cu ochii pe ceas iar ei vorbesc despre cum e in spatiul cosmic sau ce inventie trebuie obligatoriu descoperita, este cazul sa schimbi meniul. In loc de sandvisul greu de inghitit, ofera-le un castron cu cereale (sarace in zahar rafinat) cu lapte caldut.

Toaleta
Nu stiu altii cum sunt, dar al meu, cand se duce la baie, motaie pe closet.
Pune in baie un ceas si acorda-i zece minute pentru toaleta de dimineata.Daca nu a terminat, intra peste el: spala-te pe dinti, piaptana-te, fardeaza-te. Sigur il va deranja lipsa de intimitate si data viitoare se va incadra in timp.

Imbracarea
"Vreau treningul cu masini. Ba nu, blugii noi!" Stii si tu cum e: vrei sa-l imbraci si cavalerul se transforma in fotomodel.
Ca sa nu umbli dimineata buimaca dupa ciorapi desperecheati, stabileste inca de seara ce va imbraca a doua zi si nu-i lasa timp sa se razgandeasca. Este valabil si pentru tine! Implica-i si pe copii in jocul vestimentar „combina si potriveste” ca sa nu simta ca ii imbraci numai dupa bunul tau plac.

Pachetelul cu mancare
Cate maini vrei sa ai? Inca doua, macar, ca sa poti intinde untul pe paine.
Pregateste sandvisurile pentru scoala de cu seara. Pastreaza-le in pungi bine inchise sau in casolete, la frigider. Ca sa nu incurci pachetelele cu mancare, pune pe fiecare etichete cu numele destinatarului.
 

In this article

Join the Conversation