Dezvata-l de suptul degetului!

1855 0

Degetel detronat de ursulet

„Eu am rasuflat usurata cand Alexandru a renuntat brusc la suzeta. Abia dupa cateva zile mi-am dat seama ca smecherul a inlocuit-o cu propriul degetel.

Stiam ca e vorba despre o dependenta afectiva si m-am straduit sa i-o transfer catre ceva mai inofensiv. Am cumparat impreuna cu el un ursulet de plus, pe care l-a indragit imediat si cu care s-a obisnuit sa doarma noaptea. Incet, incet, jucaria framantata in manute l-a facut sa uite de degetel.” (Mirela, 28 de ani, Bucuresti).

Bandajul nu prea gustos

„Aflasem de la prietena mea, medic pediatru, ca 80% dintre bebelusi isi sug degetelul, 40% dintre ei continua sa o faca si la 2 anisori, iar pentru 10% aceasta obisnuinta persista chiar si la 5 ani.

Ei bine, Danuta mea s-a numarat printre acestia din urma. N-am avut incotro si, cateva seri la rand, inainte de culcare, i-am aplicat pe el un leucoplast. Nu stiu sigur daca gustul acestuia a fost de vina, cert este ca foarte curand, Dana a renuntat la prosul obicei.” (Gabriela, 27 de ani, Bacau)

Costume buclucase

„Pe la 8 luni, m-am hotarat sa-i fac lui Tudor costumase speciale pentru noapte: manecile lor erau mai lungi decat cele normale, iar capetele exterioare ale acestora erau stranse cu elastic. Copilul incerca sa-si gaseasca degetelul, dar obosea repede si adormea.” (Simona, 22 de ani, Hunedoara)

Calendarul succeselor

„Ramona are 3 ani si este o fetita foarte ambitioasa. Am profitat de aceasta calitate a ei si impreuna am marcat in calendar zilele cand reuseste sa nu-si suga deloc degetelul.

A fost mai greu noaptea, fiindca o facea deja instinctiv, dar o pacaleam a doua zi spunandu-i ca a adormit fara un astfel de ajutor. Ne-am straduit amandoua si acum suptul degetului a ramas doar o amintire induiosatoare.” (Loredana, 27 de ani, Bucuresti)

In this article

Join the Conversation