Din mai, vom fi obligati sa facem analize medicale

251 0

Cu o luna inainte de cea in care este programat, cetateanul va primi prin posta un talon in care vor fi specificate investigatiile pe care trebui sa le faca.

Specialistii de laborator se asteapta sa fie aglomeratie, asa ca au inceput deja sa se gandeasca la cum isi vor reorganiza spatiile si turele de lucru.

In functie de anul nasterii, fiecare roman, asigurat sau nu, va trebui sa se prezinte la analize.

„Noi vom trimite acasa pentru luna mai, cu o luna inainte, scrisorile si taloanele pentru ca oamenii sa se prezinte la laboratoare”, a declarat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

„Suntem pregatiti sa dublam capacitatea, avem dublura pentru fiecare aparat si acestea vor putea sa functioneze”, a spus Robert Serban, director laborator.

Laboratoarele din spitale sunt si acum aglomerate, iar medicii spun ca, in aceste conditii, vor fi nevoiti sa suplimenteze turele sau sa angajeze colaboratori.

Programul de preventie a fost initiat pentru ca datele care vor fi colectate sa arate care sunt bolile de care sufera romanii, iar in functie de acestea se vor stabili programe de prevenire a imbolnavirilor la nivel national.

In this article

Join the Conversation