Discutii privind modificarea indemnizatiei de crestere a copilului

243 0

Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse a luat in calcul fie impunerea unei sume fixe pentru indemnizatia de crestere a copilului, fie acordarea unui procent mai mic de 85%, cat este in prezent.

Varianta agreata ar fi insa revenirea la suma fixa de 600 de lei, asa cum a fost pana la inceputul anului 2009, au precizat sursele citate.

Ministerul Muncii a luat in calcul si majorarea sumei de 600 de lei, insa aplicarea acestei variante ar intarzia foarte mult platile, pentru ca ar insemna refacerea calculelor pentru toti beneficiarii, au mai spus sursele citate.

Consiliul economic al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass a confirmat informatia privind reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului de la 1 iunie, precizand ca in perioada imediat urmatoare va fi decis daca diminuarea va fi operata prin introducerea unui procent mai scazut decat cel actual, de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, sau daca va fi impusa o sumă fixa.

„Indemnizatia va scadea, dar nu s-a stabilit inca daca va fi o suma fixa sau care va fi procentul nou. Este nevoie de o analiza de impact”, a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, Andreea Paul-Vass.

In this article

Join the Conversation