Doarme doar cu mama

785 0

Nu ai decat doua variante de rezolvare a acestei probleme:

Varianta 1

Astepti, pandesti sa apara momentul propice, cand cel mic pare a fi tentat sa incerce o noapte fara tine…De exemplu, dupa o vizita in casa unor amici al caror prichindel are deja camaruta si patutul lui, cu care s-a laudat in timpul zivitei (poti pune chiar tu la cale o asemenea vizita…).

Trebuie insa sa nu te prinda nepregatita…E bine sa ai deja camera amenajata (sau doar patutul) si eventual un element surpriza care sa-l incite o data in plus (o fata de perna sau o lenjerie de pat imprimata cu poza lui sau cu imaginea unui personaj preferat, o jucarie pe care si-o doreste foarte mult, o veioza in forma de Spider Man/Barbie etc.). Inarmeaza-te insa cu rabdare, asteptarea poate dura si cateva luni bune.

Varianta 2

Dispari brusc pentru cateva nopti din peisaj – pretextezi o delegatie importanta, o plecare la tara pentru a ajuta o ruda in nevoie etc. Cel mic trebuie prevenit de lipsa ta, fara a atrage insa atentia asupra faptului ca va dormi singur in acele nopti.

Tati sau buni vor fi instruiti sa nu iti preia locul, iar camera sa va trebui pregatita cat mai atractiv (cu toate elementele de mai sus). S-ar putea ca in prima noapte cel mic sa fie foarte agitat, sa intrebe mereu de tine, sa nu vrea sa se culce, sa planga.

Adultii ramasi acasa trebuie sa fie clami, calzi si sa incerce sa ii formeze o noua rutina: o cescuta cu lapte, o poveste, rugaciunea. Eventual pot ramane cu cel mic pana adoarme, dar nu cu el in pat, ci pe un fotoliu, langa pat.

Cel mai bine ar fi ca cel mic sa fie prevenit ca persoana respectiva va pleca indata ce el va adormi, pentru a nu se speria daca se trezeste si se vede singur. In cateva nopti de obicei copiii se obisnuiesc cu noua situatie, iar peste cateva luni vor uita cum era „sa dormi cu mami”. Nostalgia si regretele le insotesc mai mult pe mamici decat pe cei mici.

In this article

Join the Conversation