Doneaza 50 de cuvinte online si gasesti rapid un pediatru bun

390 0

"Copiii mici nu te lasa sa dormi, cei mari nu te lasa sa respiri."
Proverb rusesc

Cand apar pe lume, ti se par atat de fragili incat ti-e frica sa nu-i strici. Ciudat lucru insa, pe cat sunt de mici pe atat este de mare zgomotul pe care-l fac atunci cand sunt nemultumiti. La inceput nu stii de ce (se) plang, si te sperii la orice suspin. Parca iti vine sa alergi la doctor de 10 ori pe zi.

Intrebarea e: la ce doctor sa te duci? Cine este cel mai bun pentru puiul tau? Sa fie cel recomandat de vecina de la etajul trei sau pediatrul la care se duce prietena ta din liceu cu baietelul ei, medicul care vine de la dispensar acasa in prima saptamana dupa ce s-a nascut sau cel de la clinica privata din apropiere?

Cred ca cel mai bine e sa incepi prin a te gandi la ce iti trebuie:

  • Trebuie sa fie un medic cu experienta, dar daca este extrem de aglomerat, si, prin urmare, rar disponibil?
  • Trebuie sa fie disponibil, dar daca este foarte departe?
  • Trebuie sa aiba rabdare si sa-mi explice, dar daca nu-mi raspunde la telefon cand am nevoie?
  • Trebuie sa….

Fiecare dintre noi avem o lista mai scurta sau mai lunga de dorinte in ceea ce-l priveste pe doctorul potrivit a se ingriji de copilul nostru. Ideal este sa realizam o combinatie realista a nevoilor fiecarui moment si sa reusim sa gasim persoana potrivita pentru ea. Daca puiul are febra mare acum, nu o sa astept pana maine dupa amiaza cand pot sa obtin o programare la pediatrul de la clinica X; daca, pe de alta parte, are o problema pe care am observat-o la piciorus cand ii fac baie, am timp sa ma documentez ca sa stiu unde sa ma duc la un prim consult.

"Inteleptul invata din patania altora, nesocotitul nici din a sa."
Proverb romanesc

Cand am nevoie de un doctor, trebuie sa pot face o cautare rapida a optiunilor existente. Am nevoie de combinarea concomitenta a mai multor factori, precum cateva filtre de cautare. Vreau ca aceasta combinare sa-mi permita cautarea pe nevoile mele specifice de moment: rapid, aproape, bun, disponibil. Filtrele cantitative ar trebuie combinate cu cele calitative. Din zece medici pediatri pe care i-am gasit la clinicile si spitalele din jur, as vrea sa pot alege atent insa, intai mi-ar placea sa stiu si experientele altor pacienti cu acestia. Daca as putea sa vad comparativ caracteristicile selectate de mine as putea sa iau o decizie rapid.

Vreauundoctor.ro la nevoie se cunoaste”
Proverb romanesc

Vreauundoctor.ro este un portal medical care are ca scop principal facilitarea accesului pacientilor la informatii cu privire la medici sau clinici, oferind acestora detalii despre servicii medicale – unde pot beneficia de ele si in ce conditii. Informatiile despre serviciile medicale oferite vin din partea utilizatorilor site-ului, pacienti care au avut ocazia de a beneficia de servicii medicale diverse. Acestia au posibilitatea de a dona 50 de cuvinte online; prin intermediul acestei donatii, utilizatorii prezinta potentialilor pacienti detalii despre experienta lor la medic, ajutandu-i pe acestia sa faca o alegere potrivita pe viitor.

Ce mai astepti? Doneaza si tu 50 de cuvinte despre medicul sau clinica la care mergi!
Viitorii pacienti iti vor multumi pentru ca i-ai ajutat sa ia decizia cea mai buna pentru ei, iar tu vei avea, de asemenea, de unde sa te informezi data viitoare cand ai o problema medicala.

“In lume exista un singur copil frumos, iar fiecare mama este mama lui.”
Proverb chinezesc

 

 

In this article

Join the Conversation