Dureri de spate in sarcina

1455 0

Poti simti dureri de spate in orice perioada a sarcinii; totusi, cel mai des ele apar in ultimul trimestru, pe masura ce creste greutatea bebelusului. Durerile de spate iti pot perturba programul zilnic sau iti pot afecta somnul de noapte.

Vestea buna este ca sunt masuri pe care le poti lua pentru a le infrunta.

Factorii care cauzeaza durerile de spate in timpul sarcinii

Unele femei incep sa simta dureri in partea de jos a spatelui odata cu aparitia sarcinii. Iar factorii care le declanseaza sunt diversi.

  1. Nivelul crescut de hormoni – permite ligamentelor sa se inmoaie pentru a facilita nasterea, iar atunci suportul greutatii este mai greu de sustinut.
  2. Centrul de greutate – se va deplasa spre fata si va trage coloana, ceea ce duce la schimbari de postura.
  3. Surplusul de greutate – inevitabil vei lua kilograme in plus, iar spatele este obligat sa le suporte.
  4. Stresul – de obicei gaseste punctul slab din organism si il exploateaza.

Tratamentul durerilor de spate in timpul sarcinii nu difera de cel aplicat in mod normal celor care acuza aceste simptome. La fel ca si in cazul preventiei, masajul, activitatea fizica sau pozitiile comode si sustinute ale coloanei vertebrale iti pot fi de mare ajutor.

In cazul gravidelor insa, administrarea pastilelor antiinflamatoare este indicat sa se faca numai la recomandarea medicului.

Expertii recomanda odihna, exercitii fizice, aplecari laterale – nu frontale  -, masaj, pozitie comoda pe laterala in timpul somnului, centuri care sustin spatele.

In this article

Join the Conversation