E vremea linguritei!

677 0

Trecerea de la pasat la bucati este foarte importanta pentru bebelus. El descopera acum noi gusturi, texturi, mirosuri. Fiecare bebelus are propriul ritm de dezvoltare. Nu te speria daca nu accepta bucatele de mancare de prima data. Asteapta o saptamana sau doua si apoi incearca din nou.

5 ponturi pentru prima masa cu mancare solida:

  1. Pentru prima incercare de a-l hrani cu lingurita alege o zi in care bebelusul tau este vioi si plin de voie buna. Nu trebuie sa fie foarte infometat, in astfel de momente nu va avea rabdarea sa incerce mancaruri noi. Alege un moment in care este dispus sa manance incet.
  2. Momentul trebuie sa fie prielnic si pentru tine. Este bine sa alegi o dimineata de week-end, cand nu trebuie sa pleci in graba spre alte sarcini pe care le ai de indeplinit. Vei avea nevoie de mai mult timp pentru masa bebelusului decat pana acum.
  3. Nu reduce cantitatea de lapte matern sau lapte praf formula. Astfel, vei fi sigura ca micutul primeste elementele nutritive de care are nevoie pentru a creste, indiferent de cata mancare solida mananca.
  4. Asaza-l aproape de masa.
  5. Foloseste o lingurita din plastic, silicon, pentru a-I proteja gingiile fragile, si frafurii incasabile.

Mic dejun:

Se mentine in alimentatie laptele matern sau, la nevoie, formula pentru varsta a doua, in cantitate de cel putin 500 ml pe zi, dimineata si seara.

Gustarea de la ora 10:

Fructe in diverse combinatii, cu adaosuri de cereale, de branza de vaci, biscuiti.

Pranz:

O supa de zarzavaturi (cu tot felul de legume) si cu ou sau carne.

Piure de legume cu ou, carne sau peste.

Gustarea de dupa-amiaza:

Budinca sau iaurt cu biscuit sau prajitura preparata in casa.

Cina:

Lapte simplu sau cu un fainos: biscuit, paste fainoase, cereale sau papanasi sau mamaliga cu unt si branza.

In this article

Join the Conversation