Eczeme care creeaza probleme

868 0

O astfel de problema pe care o poate avea micutul tau nu numai ca este comuna, insa se si trateaza destul de bine si multi copii scapa cu usurinta de ea. Important este sa mergi la medic, preferabil pediatru sau dermatolog, care sa diagnosticheze exact boala copilului, pentru ca exista riscul ca problemele sa fie cauzate de animale de casa.

In functie de cauza, tratamentele difera. 

Cum arata eczemele

Eczema la copii, care se mai numeste si dermatita atopica, este din ce in ce mai frecventa, medicii estimând ca circa 10-15% dintre micuti sufera din aceasta cauza.

Se manifesta asemenea unor pete rosii, uneori cu rani. Pielea copilului este aproape mereu uscata, iritata, iar micutul simte nevoia sa se scarpine din cauza mancarimilor.

Eczema poate sa apara oriunde pe corp, insa cel mai frecvent pe obraji si la incheieturile bratelor si picioarelor.

Nimeni nu stie cauza exacta a acestor eczeme. Este posibil sa reprezinte o reactie a sistemului imunitar la anumite sapunuri, creme, detergenti, care se poate agrava la stres, caldura sau traspiratie. Si alimentatia gravidei sau poluarea sunt factori incriminati de unii specialisti. Foarte clar este ca mostenirea genetica joaca un rol important in aparitia eczemelor.

Tratamentul eczemelor

Pentru a preveni infectarea eczemei, unul dintre lucurile pe care le poti face este sa nu lasi copilul sa se scarpine, pentru ca aceasta poate agrava rana, ceea ce produce infectie, iar pielea iritata se subtiaza.

Ai grija ca unghiile micutului sa fie taiate scurt.

La baita de seara, nu tine copilul in apa mai mult de zece minute si ai grija la temperatura apei. Apa prea calda ia de pe piele uleiurile naturale, protectoare.

Foloseste sapunuri care sa nu fie agresive. Cele parfumate si cele antibacteriene sunt periculoase pentru pielea unui copil si nu numai. Foloseste sapunul numai acolo unde este neaparata nevoie, cand copilul este murdar, cum ar fi zona genitala, maini sau picioare.

Nu freca pielea copilului.

Aplica crema hidratanta csnd pielea micutului este inca uda. Pentru a minimaliza iritatia pe care imbracamintea o poate cauza pielii, imbraca copilul in haine din bumbac. Intotdeauna spala hainele noi inainte de a le pune pe copil.

Evita sa pui prea multe paturi peste copil sau sa-l imbraci prea gros. Asta poate face ca micutului sa-i fie cald si sa transpire, ceea ce poate agrava eczema.

 

 

In this article

Join the Conversation