Educatia timpurie se face si prin teatru

218 0

Evenimentul isi propune sa aduca in atentia opiniei publice nevoia de dezvoltare a creativitatii si de educatie prin arta si la copiii de 0-6 ani. Totodata doreste sa exemplifice cum se poate realiza acest lucru prin productii teatrale si alte programe care au ca suport limbajul artistic.

„Scopul nostru este ca aceasta conferinta sa ofere ocazia unei dezbateri deschise, realiste si constructive privind stadiul si perspectivele educatiei timpurii din Romania privita in context european si sa reprezinte totodata o resursa si un instrument de lucru pentru toti cei interesati”, declara Daniela Mişcov, coordonatorul proiectului Small Size.

Invitatii vor fi atat parinti, educatori, cat si specialisti ai educatei copiilor pana la 6 ani. La finalul fiecarei zile, participantii vor putea viziona un spectacol de teatru pentru aceasta grupa de varsta şi vor participa la o discutie informala privind mijloacele de realizare a spectacolului, precum şi receptarea lui de catre copii şi adulti.

Cele doua spectacole vor fi „Seminte/Semi”– spectacol pentru copii de 1-3 ani, realizat in parteneriat cu compania La Baracca Testoni Ragazzi din Italia şi „Rotocol” – un spectacol-joc prin care copiii descopera diferitele imagini ale formei rotunde in lumea inconjuratoare.

Alte spectacole educative puse in scena la Teatrul Ion Creanga au fost „Baloane colorate”, prin care cei mici descopereau formele şi culorile lucrurilor inconjuratoare şi Cucu Bau cu Hau si Miau”, un spectacol despre prietenie.

Toti cei care doresc sa participe la conferinta, pot contacta echipa de organizare la:

Teatrul Ion Creanga, tel. 021 3171169

CEDP Step by Step

In this article

Join the Conversation