Excesul de igiena poate fi daunator sanatatii

483 0

Bolile inflamatorii ale colonului se refera la un grup de maladii marcate de inflamarea cronica a intestinului gros, printre simptomele carora se numara durerile abdominale si diareea. Specialistii cred ca aceste boli apar din cauza sistemului imunitar care, in urma unor reactii exagerate, ataca tesutul colonului.

In noul studiu, cercetatorii au analizat asocierea dintre ata-numita „ipoteza a igienei” si bolile inflamatorii ale colonului. Ipoteza igienei a aparut la sfartitul anilor ’80 ca o posibila explicatie pentru cretterea cazurilor de alergii inregistrate in tarile dezvoltate.

Potrivit acestei teorii, copiii exputi la prea putine virusuri, bacterii si alte microorganisme in prima parte a vietii lor au un sistem imunitar mai putin dezvoltat, predispus la reactii anormale.

De exemplu, studiile au scos la iveala faptul ca tinerii copii care iti petrec timpul la creta sau cu o bona sunt mai expusi la virusuri si alte microorganisme, fiind mai putin predisputi la dezvoltarea alergiilor fata de micutii care nu au multe posibilitati de a petrece timpul cu semenii lor.

In this article

Join the Conversation