Excesul de suc de fructe poate sa cauzeze copilului diaree?

758 0

Răspunsul pediatrilor este da, excesul de suc de fructe poate să cauzeze copilului diaree.

Explicaţia lor este următoarea: multe sucuri de fructe conţin o cantitate mare de sorbitol, o formă nedigerabilă de zahăr. Excesul de sorbitol determină organismul să încerce să dilueze zahărul antrenând apă din fluxul sanguin în intestin, ceea ce provoacă, adeseori, scaune moi.

Acesta este, de altfel, modul în care acţionează sucul de prune, utilizat în prevenirea constipaţiei. Sucurile de mere, pere, piersici şi sucul de cirese au şi ele, la rândul lor, un conţinut mare de sorbitol.

Cât suc de fructe trebuie să consume copilul zilnic

Limitează la copilul de 12 luni sau mai mare consumul de suc de fructe la 3/4 de ceaşcă pe zi (150 ml)

Copiii care au împlinit 7 ani pot bea 250 ml – 350 ml/. Pe lângă apariţia diareei, consumul excesiv de suc de fructe le poate afecta apetitul şi poate provoca apariţia cariilor dentare.

Sucul de fructe nu înlocuieşte porţia zilnică de fructe!

Foarte important: copilul tău are nevoie de două porţii de fructe pe zi!

În cazul în care una dintre aceste porţii este un pahar de suc​​, asigură-te că cealalaltă porţie este formată din fructe proaspete, care-i furnizează fibre şi substanţe nutritive suplimentare. De asemenea, poţi dilua sucul, dar între mese, în loc de suc, dă-i copilului tău apă.

Desigur, sucurile de fructe au numeroase beneficii: combat diareea, sunt indicate în caz de anemie, sunt energizante, combat tuseea. Putem spune că exista sucuri bune ca medicament, dar nu trebuie ca acestea să înlocuiască hidratarea normală, cea cu apă!

In this article

Join the Conversation