Fata mea are comportament ciudat

432 0

Raspuns:

Pot fi doua explicatii. Fie are ceva biologic si atunci un consult ar fi indicat. Fie, foarte probabil este vorba intr-adevar de masurbare. Nu va panicati. E un gest firesc, de relaxare, de placere. Fiecare copil, de la cateva luni de cand descopera intamplator ca atingerea organelor sexuale ii provoaca placere incepe sa se masturbeze.

Nu e anormal, mai ales ca pentru ei acest gest nu are conotatii sexuale, e ca si cum ar baga degetelul in nas sau in ureche, e un gest. Daca fetita ta este un copil mai speria, anxios, poate sa aiba nevoie mai des sa recurga la acest gest pentru a se relaxa. Daca atmosfera de acasa sau de la grdinita e perceputa de ea ca tensionata La fel.

Nu reactiona puterni, asta o va afecta pe viitor. Vorbeste cu ea, sincer, asculta acest sfat, o va ajuta enorm. Vorbeste cu ea si spune-i ca e normal ca poate sa faca asta dar doar in intimitate. E un gest intim, la fel ca igiena intima, mersul la toaleta. Nu e rau, nu e rusine, e doar ceva personal la care nu trebuie sa asiste altcineva.

Stiu ca iti va fi greu dar crede-ma iti va fi recunoscatoare. Gandeste-te ce poate fi in mintea ei gandindu-se ca face ceva rau si nu se poate abtine. Ia-i aceasta greutate din suflet altfel ar putea deveni un copil deprimat, iyolat, descurajat.

In this article

Join the Conversation