Fetita mi-a zis ca nu ma iubeste

419 0

Raspuns:

E dureros rapusnul ei la comportamentul dvs dar eu as vedea partea buna. Nu e inca complet descurajata, e o luptatoare. A spus sincer ceea ce simte nu s-a izolat. Copiii au drept caracteristica de baza faptul ca sunt excelenti observatori dar interpreteaza prost lucrurile. Intr-adevar ar fiu o idee sa renuntati la stelute rosii.

Nu mergeti pe pedeapsa ci pe incurajarea comportamentelor dorite si pe consecinte logice atunci cand nu face ceea ce v-ati inteles sa faca. De exemplu daca rastoarna jucariile firesc este sa ramana in camera pana le strange. Pedeapsa trebuie sa aiba 3 caracteristici: sa fie legata de fapota, sa fie formulata cu respect, sa fie rezonabila.

Adica strange jucariile, ii comunicati asta pe un ton firesc si nu o puneti sa faca ordine in toata casa. dau un exemplu nu spun ca asta se intampla la dvs in fam. Daca mergeti pe sistemul stelute galbene sa zic pentru fapte bune si rosii pt fapte rele v-as sugera sa dati stelute galbene si sa anulati 1 sau 2 atunci cand face lucruri rele, astfel nu mai vede „rosu” in fata ochilor.

Firesc nu neglijati sentimentul de detronare pe care il simte fiecare copil prim nascut atunci cand in familie apare un alt copil. Incercati sa o implicati in cresterea fratiorului, dar fara a face din asta o obligatie, o responsabilitate a ei. ea trebuie doar sa se simta impportanta, sa simta ca e de folos. NU uitati sa petreceti timp exclusiv cu ea. Minimum 20 min pe zi doar cuea. Timp de 2 ani a avut atentia exclusiva si acum trebuie sa o imparta. Nu-i luati acest beneficiu de tot.

In this article

Join the Conversation