Fimoza la copii: despre decalotarea naturala si cand este nevoie de interventie medicala

2699 0

Indemnati de unii medici, parintii considera ca, pentru o igiena corespunzatoare, glandul penian trebuie dezvelit. Totusi, simpla spalare zilnica este suficienta pentru a nu perturba echilibrul florei naturale.

Fimoza la copii pe intelesul tuturor

Pentru a intelege mai bine ce inseamna fimoza la copii, extremitatea (glandul) penisului este acoperita si protejata de un tesut ce poarta numele de preput. Pe masura ce copilul creste, preputul are tendinta de a se separa de gland, permitand decalotarea.

E bine ca decalotarea sa se petreaca natural, in timp, astfel penisul fiind protejat de germeni daunatori. Tot mai multi medici dezaproba decalotarea fortata la o varsta frageda, aceasta tehnica fiind dureroasa si afectand, asadar, psihicul micutului.

Majoritatea baieteilor vor avea un preput retractabil pana la varsta de trei ani, deci fii rabdatoare si lasa natura sa-si urmeze cursul firesc.

Atentie la parafimoza!

Daca totusi ai inceput decalotarea treptata la baita, atunci nu te opri pana nu dezvelesti glandul de tot, pentru ca se instaleaza parafimoza, o complicatie frecventa a fimozei care duce la strangularea glandului de catre preput. Parafimoza necesita interventie chirurgicala. 

In this article

Join the Conversation