Fructe utile în constipaţie

947 0

 

Înainte de a-ţi îndopa micuţul cu siropuri, ceaiuri, supozitoare sau medicamente laxative, încearcă să reglezi această „defecţiune” într-un mod cu mult mai plăcut. Cu delicioase fructe care, pe lângă bogăţia de vitamine, mai au şi puterea de a rezolva problema… care îl frământă.
 
  • Merele, consumate cu coajă cu tot, au efect laxativ. Siropul de mere, obţinut din suc de mere şi zahăr în părţi egale, care se fierbe până capătă consistenţă, este un bun sirop laxativ. 
  • Prunele sunt fructe laxative înverşunate, indiferent dacă sunt proaspete sau uscate. Dacă îi dai dimineaţa unui copil constipat cam 3-4 prune, precis în cursul zilei va cere oliţa. Infuzia obţinută dintr-o prună şi o smochină la 100 ml de apă şi-a dovedit si ea eficacitatea în cazul copiilor constipaţi. Infuzia cu prune şi smochine se lasă la macerat 12 ore şi abia apoi se serveşte micuţului.
  • Perele au o acţiune laxativă demnă de luat în seamă în caz de necesitate. Aceste fructe sunt recomandate, în special, pentru digestia dificilă. Se pot consuma fructele ca atare, sau se pot servi copilului sub formă de suc, înainte de masă. 
  • Piersicile facilitează digestia şi relaxează travaliul musculaturii aparatului digestiv, stimulează secreţia glandelor digestive. Sunt laxative, dar şi foarte bune depurative. Fructele proaspete, siropul şi compotul de piersici au acelaşi efect binefăcător.
 

 

 

In this article

Join the Conversation