Fularul peste gura copilului. Obicei bun sau de evitat?

4244 0

Desigur, îţi doreşti ca bebeluşul tău să fie protejat de frig, de vânt, de ger, când va fi cazul, dar nu-l înfofoli excesiv, te sfătuiam în Hainele bebeluşului. Cum îl îmbraci în sezonul rece. De data aceasta luăm în discuţie un alt exces de grijă, şi anume utilizarea fularului – dar nu oricum, ci fularul aşezat pe gură, aspect luat în discuţie într-un articol publicat în revista Mami, realizat cu ajutorul medicului pediatru Mihaela Mogoş.

De ce să nu pui fularul peste gura copilului

Concepţia greşită: afară este frig, iar aerul rece îl poate îmbolnăvi, aşa că îi tragi fularul peste năsuc (să nu-i îngheţe) şi peste guriţă (să nu tragă aer rece în piept).

De ce să nu faci aşa Combinaţia dintre aerul cald expirat de bebe şi aerul rece de afară nu face altceva decât să umezească fularul, iar această umiditate este extrem de periculoasă. În plus, obturarea năsucului obligă copilul să respire pe guriţă, aşa încât copilul tău va inhala direct aer rece, care nu apucă să fie încălzit de "filtrul" nazal.

Ce ar trebui să faci Bebeluşii trebuie obişnuiţi treptat cu aerul rece al iernii. De aceea, scoate-l la plimbare în jurul prânzului, când aerul e mai cald şi are mai multă putere să încălzească. La început, nu staţi mai mult de câteva minute, apoi măreşte durata treptat, până la o jumătate de oră – o oră, dacă gerul nu e prea aspru. Ţine cont că, cu cât ai tendinţa să fii mai hiperprotectivă, cu atât micuţul va fi mai sensibil şi mai susceptibil de a contracta diverse infecţii.

In this article

Join the Conversation