Gaseste timp si pentru tine!

586 0

Te temi ca vei scapa cu greu de „colaceii” inestetici? Ca abdomenul si coapsele tale vor fi pe vecie marcate de vergeturi? Ca burtica ta nu-si va mai reveni nicioadata?

O burtica mandra

Pentru a evita toate acestea, tot ce ai de facut este sa-ti supraveghezi greutatea (copilul nu e o scuza sa iei 30 de kilograme in plus), sa faci cat mai multa miscare sis a-ti mentii pielea hidratata si elastica. Ceea ce inseamna sa bei cat mai multe lichide si sa-ti alegi cu grija cremele tratament (atentie la prospecte, nu toate produsele sunt permise in sarcina). Citeste si sugestiile urmatoare.

Gimnastica prenatala

Incepand cu al doilea trimestru de sarcina, fa-ti timp pentru gimnastica prenatala. Te pregateste pentru nastere, dar si intareste peretii abdominali, ceea ce face ca revenirea la starea de dinaintea sarcinii sa fie cat mai rapida.

Vergeturile, dungile acelea usor vinetii, sunt provocate de ruperea fribrelor de collagen. Odata aparute, pot fi cel mult estompate, dar nu mai dispar. Prin folosirea zilnica (incepand cu cel de-al doilea trimestru) a unei crème potrivite, poti preveni aparitia lor.

Crema anticelulitica

Tot din al doilea trimestru poti folosi produse anticelulitice. Dar cele mai bune tratamente sunt cele naturale: masajul cu manusi si lufa sau cu aparate speciale.

Ingrijire pentru sani

In timpul sarcinii, pieptul tau ia proportii. Aplica zilnic o crema cu vitamina A sau o crema special create pentru a da pielii elasticitate. In luna a 8-a e momentul sa-ti pregatesti sanii pentru alaptat. Stropeste-i dimineata cu apa rece, apoi sterge sfarcurile cu un prosop aspru, cam un minut, apoi aplica o crema sau un ulei vegetal, masand usor. Previi astfel ragadele dureroase.

In this article

Join the Conversation