Gelozie intre frati?

1445 0

Desi in timpul sarcinii primul copil s-a aratat foarte incantat ca va avea un fratior sau o surioara, cineva cu care sa se joace, dupa nastere totul s-ar putea sa se schimbe.

Cum este si normal, noul nascut te va solicita foarte mult si toata atentia ta nu va mai putea fi indreptata doar asupra primului copil. De aceea, acesta va tinde sa devina gelos pe fratior. S-ar putea ca intentionat sa spuna ca are nevoie de tine atunci cand il hranesti pe cel mic sau sa cand ai grija de el.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa mai diminuezi din gelozia primului nascut si sa il faci sa inteleaga ca a avea un fratior este un lucru foarte bun.

Incearca sa ii arati cat de mult apreciezi faptul ca este fratele cel mare si ca poate face lucruri care sunt imposibile pentru noul nascut!

Desi noul nascut iti va ocupa mai tot timpul, cel putin o perioada, nu uita sa petreci putin timp si cu cel mare. De exemplu, atunci cand bebelusul doarme. De asemenea, ajut-l la activitatile pe care le indrageste. Arata-i ca iti este de ajutor in orice ai face.

Nu il poti lasa sa aiba grija de noul-nascut, dar invat-l cum sa il mangaie si cat de gentila si grijulie trebuie sa fie cu el. Ii poti spune „Nu il trage de manuta pentru ca il doare. Uite, pentru ca te porti frumos cu el, iti zambeste!”. Mai poti adauga: „Imi aduc aminte de primul tau zambet. M-a facut atat de fericita!”.

Probabil ca in timp ce vei alapta, primul nascut se va juca sau va face ceva fara ca tu sa li poti supraveghea. De aceea, trebuie sa te organizezi. De exemplu, in timp ce alaptezi, ii poti citi primului copil o poveste. Sau, daca iti hranesti copilul cu biberonul, convinge-l pe el sa tina cartea in mana.

In this article

Join the Conversation