Gemenii nu sunt chiar identici genetic

663 0

Descoperirea a fost facuta cu prilejul unui studiu, in cadrul caruia au fost examinate 19 perechi de monozigoti (gemeni identici). Cercetatorii au descoperit particularitati distincte in secventele ADN ale acestora, anumite segmente putand sa lipseasca la unul dintre gemeni sau acesta sa aiba mai multe copii ale aceluiasi segment decat fratele sau.

„Pana acum s-a crezut ca gemenii identici sunt identici chiar si in privinta ADN-ului. In mare parte este adevarat, dar descoperirile noastre sugereaza ca exista anumite diferente, mici si subtile.

Aceste particularitati ne pot ajuta sa intelegem mai bine bolile genetice, in special acele cazuri de monozigoti discordanti, in care unul dintre gemeni are o boala, pe cand celalalt nu”, a declarat unul dintre autorii studiului, Carl Bruder, de la Universitatea din Alabama.

Pana in prezent se crezuse ca factorii de mediu sunt vinovati de aparitia cazurilor de discordanta. Studiul a fost publicat in editia online a revistei American Journal of Human Genetics.

In this article

Join the Conversation