Gingivita de sarcina: cauze si prevenire

838 0

In gingivita de sarcina, gingiile sunt mai rosii si mai umflate decat de obicei, pot „cobori” chiar peste dinte, sunt mai sensibile si sangereaza usor cand te speli pe dinti.

Unele femei dezvolta „tumoarea de sarcina” – o „umflatura” nedureroasa a unei portiuni de gingie, care poate fi rosie, roz sau violeta – dar care nu prezinta nici un pericol pentru sanatate. Toate aceste modificari sunt sesizabile incepand cu cea de-a doua luna de sarcina si ating un punct maxim in luna a opta, „vinovati” fiind hormonii de sarcina.

Cum previi gingivita de sarcina

Cel mai bun mijloc de a preveni inflamatia este mentinerea unei igiene bucale corecte. Aceasta presupune doua periaje pe zi (dimineata si seara) cu periute de consistenta moale sau medie, folosirea unei paste de dinti cu efect bacteriostatic si a unei ape de gura, utilizarea atei dentare cerate si fluorurate pentru curatarea spatiilor dintre dinti.

Pentru sanatatea danturii tale sunt binevenite controalele stomatologice pe parcursul sarcinii, chiar la fiecare doua luni. De asemenea, este recomandata efectuarea unor detartraje blande in trimestrul II si prima jumatate a trimestrului III de sarcina, ca modalitate eficienta de pastrare a gingiei in cele mai bune conditii.

In this article

Join the Conversation