Greseli din prima luna cu bebelus

2000 0

Cand esti parinte pentru prima oara, ai vrea sa faci totul perfect, dar pana reusesti sa te acomodezi cu atributiile de mamica, s-ar putea sa nu faci cele mai bune alegeri in materie de ingrijire a bebelusului tau.

5 greseli din prima luna cu bebelus

Iti tii bebelusul mereu in brate
Ca orice mamica grijulie, fugi intr-un suflet la bebe cand il auzi ca plange, il iei in brate si il legeni pana se linisteste. Dar nu e bine, pentru ca oricat ar fi de mic, se invata cu narav si mai tarziu o sa-ti fie greu sa-l dezveti. Du-te la el cand plange, dar nu-l lua in brate decat daca trebuie.

Il tii doar in casa
Ai auzit ca nu e bine sa scoti copilul din casa pana la botez. Nimic mai fals! Un bebelus poate fi scos la aer inca din prima saptamana de viata, ca sa-i intaresti imunitatea de mic.

Il duci in locuri aglomerate
In primele saptamani evita mijloacele de transport in comun, hipermarketurile sau petrecerile. Adultii raspandesc in jur o multime de germeni, iar o infectie virala sau bacteriana este ultimul lucru de care are nevoie un bebelus.

Il culci pe burtica
Este un factor de risc pentru sindromul mortii subite a sugarului, pentru ca in aceasta pozitie se poate sufoca. Pune-l sa doarma numai pe spate.

Te neglijezi
Sa-l hranesti, sa te trezesti cand plange si sa schimbi scutece singura 7 zile pe saptamana te poate aduce in pragul depresiei. Ca sa fii o mama buna pentru bebelusul tau, trebuie sa te odihnesti.

In this article

Join the Conversation