Gustos și sănătos: 3 rețete cu legume pentru copii

6751 0

Dacă nu vrei să dea deoparte legumele din mâncare când mai crește, e bine să-l obișnuiești cu ele din timp. Așa că îți sugerăm câteva rețete cu legume pentru copii care, pe lângă faptul că sunt gustoase, reprezintă un important aport de vitamine.

Rețete cu legume pentru copii

400 de grame de brânzică de vaci preparată în casă;

1 ou;

75 de grame de smântână;

1 lingură de ulei de măsline;

1 ardei mare;

Zdrobește brânza cu furculița, apoi amestec-o bine cu oul și smântâna.

Pune această cremă de brânză într-un vas termorezistent și deasupra toarnă uleiul de măsline.

Bagă budinca în cuptorul încins la 180 de grade C, timp de 20 de minute.

Între timp, spală ardeiul, curăță-l de semințe și taie-l rondele subțiri.

Așază-le deasupra compoziției de budincă cu cinci minute înainte de a o scoate de la cuptor.

1 broccoli;

2 dovlecei;

2 cepe;

2 linguri de unt;

100 ml smântână de gătit;

4 felii de pâine;

ulei de măsline;

mărar;

sare de mare;

Taie ceapa mărunt și călește-o în unt topit.

Adaugă broccoli desfăcut în buchețele și dovleceii.

Lasă-le să se înăbușe, apoi acoperă-le cu apă sau supă de legume. După ce au fiert, pasează-le.

Adaugă untul și încorporează smântâna.

Potrivește gustul de sare și lasă să dea în câteva clocote.

La final, aromatizează cu verdeața tocată fin.

Taie pâinea cubulețe, stropește-le cu ulei de măsline și presară sare.

Rumenește-le rapid în cuptor.

1 ou;

1 conopidă mică;

1/2 lingură de unt;

1 lingură de făină;

100 ml de lapte;

30 de grame de brânză de vaci;

verdeață;

Desfă conopida în bucățele, spală-le și fierbe-le.

Scurge-le și sfărâmă-le cu furculița.

Amestecă laptele, făina și brânza, apoi adaugă conopida, oul bătut bine și verdeața mărunțită. Unge cu unt o tavă de teflon sau un vas de Jena sau teracotă și bagă la cuptor compoziția, la foc potrivit, timp de 20-30 de minute.

Deasupra poți pune smântână, cașcaval ras, telemea rasă.

Sursă: revista MAMI, Foto: 123RF

 

In this article