Iepurila de turta dulce

1455 0

Ingrediente: 250 g faina, 4 linguri miere, 100 g zahar pudra, 2 oua, 1/2 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita bicarbonat, 2 lingurite zeama de lamaie

Mod de preparare

Intr-un castron, freaca mierea cu un ou, un galbenus si 50 g zahar pudra, pana devin spuma.

Adauga bicarbonatul stins intr-o lingurita cu zeama de lamaie si faina proaspat cernuta, amestecata cu scortisoara. Framanta bine toate aceste ingrediente pana obtii un aluat mai tare.

Intinde-l intr-o foaie potrivit de groasa si, cu ajutorul unei forme, taie-i pe iepurasi. Asaza-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-i la cuptor, la foc moderat, 8-10 minute. Scoate-i intr-un castron si acopera-i cu un servet curat. Separat, bate albusul ramas cu restul de zahar pudra si o lingurita cu zeama de lamaie.

Decoreaza turtele cu glazura de albus. Daca vrei ca iepurila sa fie colorat, adauga in glazura putin colorant. Pentru ochisori si nasuc te poti folosi de bomboanele pentru decor din comert.

Citeste mai multe retete de Paste pe eCuisine.ro

In this article

Join the Conversation