Igiena intima la fetite. Cum previi aparitia iritatiei de scutec

2126 0

5 pasi pentru o igiena intima corecta

Spala-te pe maini si asaza fetita pe masuta de schimbat. Desfa-i hainutele si scoate-i scutecul. Sterge-o la fundulet cu servetel din panza si arunca servetelele murdare in scutecul folosit. Impatureste-l sub fundulet.

Inmoaie vata in lotiune de curatare pentru sugari si sterge-i burtica pana la buric. Curata cutele pielii de la baza coapselor (de sus in jos si din interior spre exterior) cu un tampon curat de vata.

Ridica piciorusele fetitei – tinand un deget intre glezne – si curata-i zona genitala. Intotdeauna sterge din fata in spate. Nu sterge intre labii.

Curata anusul, apoi fesele si coapsele, spre anus. Cand toaleta fetitei este completa, scoate scutecul folosit de sub fundulet, sigileaza-l bine si arunca-l. Sterge-te pe maini.

Tamponeaza cu servetele din panza zona pe care tocmai ai curatat-o, ca sa usuci bine cutele pielii. Lasa fetita sa dea din picioruse cateva minute dupa ce i-ai facut toaleta, ca sa se mai aeriseasca aceasta zona sensibila. Aplica o crema protectoare in zona genitala: pe labii, anus, fese si pune-i copilului un scutec proaspat.

Cum sa previi eritemul fesier

Funduletul rosu este o problema destul de des intalnita la bebelusi, asa ca nu face rabat de la ritualul de igiena a zonei intime a copilului ori de cate ori ii schimbi scutecul. Iata ce mai calmeaza situatia „inflacarata“:

schimba scutecele cat mai des;

evita batistutele de sugari, vor intensifica iritatia;

las-o cat mai des fara scutece, sa se zvante pielea.

 

In this article

Join the Conversation